Turistlərin çoxu səyahət zamanı yerli mətbəxlə tanış olur və bu, bəzən xoş təəssürat yaradır, bəzən isə yox. Lakin onların fikrincə, bir ölkəni daha yaxından tanımağın ən yaxşı yollarından biri də onun kulinariya ənənələridir.
Qaynarinfo xəbər verir ki, Avropanın 20 ölkəsini gəzmiş fudbloqer Karina Heyl Botta "Business Insider" üçün hazırladığı materialda fikrincə, ən dadlı yeməklərin olduğu beş Avropa şəhərini sadalayıb.
1. Afina, Yunanıstan
"Yunan yeməkləri mənə xatırladır ki, dadlı olmaq üçün bir yeməyə mütləq milyonlarla inqrediyent lazım deyil. Tərəvəz, fetə pendiri, zeytun yağı və ədviyyatlar təravətli, ətirli salat yaradır; qızardılmış ət və cacı sadə, lakin doyumlu olur; təzə balıq və dəniz məhsulları isə heç vaxt yanlış seçim deyil. Mən Afinada bütün bunlardan və daha çoxundan zövq aldım", deyə Karina bildirib.
O, yalnız yunan mətbəxi ilə kifayətlənməməyi, eyni zamanda Afina şəhərinin rəngarəng, çoxmillətli kulinariya səhnəsini - məsələn, kürd, Efiyopiya və tay yeməklərini də araşdırmağı tövsiyə edir. Onun sevimli restoranlarından biri Feyrouz adlanır - burada əl işi lavant mətbəxindən küçə yeməkləri təqdim olunur. Xüsusilə pendirli (qayıq formasında pizza) və lahmacun dadına baxmağa dəyər.
2. Kopenhagen, Danimarka
"Mişlen ulduzlu innovativ restoranlardan tutmuş yeni Skandinaviya mətbəxinə qədər Kopenhagendəki kulinariya səhnəsi məni heyran etdi. Burada mənim ən sevdiyim şirniyyat - kardamonlu bulka - yerləşir. "Juno the Bakery"də hazırlanan bu bulka isti, yağlı, yumşaq və kardamonla birlikdə incə şəkərlə doludur", deyə Karina xatırlayır.
3. Portu, Portuqaliya
"Duoru çayının sahilində yerləşən Portu uzun illərdir istehsal olunan və desertlərlə təqdim olunan portveynlə məşhurdur. Mən "Cockburn's", "Burmester" və "Graham's" kimi portveyn zavodlarına ekskursiya etməyi və dadımlarını tövsiyə edirəm. Amma içkilərdən əlavə burada dadına baxmalı çox gözəl yeməklər də var", deyə bloger qeyd edir.
O, həmçinin ənənəvi donuz əti ilə hazırlanan bifana sendviçinə, yerli tapas növlərinə və məşhur pastel de nata (kremlə doldurulmuş xəmir şirniyyatı) adlı portuqal desertinə də diqqət yetirməyi tövsiyə edir.
4. Florensiya, İtaliya
"Florensiya İtaliyada ziyarət etdiyim ən sevdiyim şəhərdir. Gəzinti üçün çox rahat, Renessans dövrünün incəsənəti və memarlığı ilə zəngindir və burada İtaliyada yediyim ən yaxşı pizza, pasta və dondurma təqdim olunur", deyə Karina bildirib.
O, xüsusilə "Gustarium Firenze" restoranını ziyarət etməyi tövsiyə edir - burada pizza al taglio üsulu ilə, yəni dilimlərlə satılır. Bu, bir neçə fərqli, zeytun yağı ilə zənginləşdirilmiş, təzə inqrediyentlərlə hazırlanan və maraqlı dad birləşmələri olan pizzaların dadına baxmaq imkanı yaradır.
5. Edinburq, Şotlandiya
"Edinburq - mənim doğma şəhərim - hər şeyə malikdir: dağlar, orta əsr memarlığı, ədəbi irs və canlı festival həyatı. Ənənəvi şotland mətbəxindən dadmaq üçün "Scran and Scallie" restoranına getməyi tövsiyə edirəm. Bu restoran klassik yeməklərə incəlik qatır və mövsümi dəyişən menyu təqdim edir (burada Böyük Britaniyada dadına baxdığım ən yaxşı balıq və kartof qızartması var)", deyə Karina əlavə edib.
Aydın
Şərhlər